OVER MIJ

Wouter Springer

De gebondenheid aan standaard interpunctie kan ik loslaten in mijn gedichten. Een verbondenheid aan rijmschema's ontbreekt tevens bij mij. Het komt voor dat ik taalregels aan mijn laars lap, omdat dit het gedicht en vooral diens gelaagde boodschap ten goede komt. En zoals deze website laat zien bedenk ik nieuwe woorden; een guilty pleasure van me. Want waarom zouden we dat niet doen? Onze taal is ontstaan uit de medemens; onze voorvaderen bedachten zelf ook gaandeweg hun leven woorden. Nee, dat is niet standaard, maar dat woord past ook niet bij mij. 


Gedichten geven me de vrijheid gevoel en emotie krachtig weer te geven - regelmatig met humor. Er ontspringt een wereld in slechts enkele woorden; mijn meeste gedichten zijn kort en bondig. Al wil ik soms uitweiden, alwaar een spel van woorden ontstaat. Bovenal ben ik nogal ongeremd in mijn poëzie. Vormen van grenzeloosheid zijn echter onderdeel van hoe ik ben. 


Dichten is voor mij een bouwsteen in wat ik doe. In nachten dat ik niet kon slapen schreef ik mijn emoties en gevoelens van me af; vaak met honderd gedichten per nacht. Combinaties opzoeken met andere kunstvormen is een graagte waarvan ik geen genoeg kan krijgen. Daarom tref je op deze website gedichten aan, maar ook links naar mijn andere kunst en mijn andere websites.  


Poëzie maakt mij vrij. Ervaar de vrijheid en geniet. 


Groet, 

Wouter


p.s. Legenda: Poëzichten zijn beeldende poëzie waarbij je een zicht krijgt op een andere werkelijkheid, geschreven als  geestverruiming. 

DICHT ME

SCHRIJF ME 

VERLICHT ME